Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Nava Şcoală Mircea va pleca într-un marş internaţional de instrucţie

Nava Şcoală Mircea va pleca săptămâna viitoare într-un marş internaţional de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, care va dura o lună, ambarcaţiunea urmând să aibă escale în porturile Bari, Tivat şi Pireu.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2018 - 11:18

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, Nava Şcoală „Mircea” va face, în perioada 4 iunie - 5 iulie, marşul internaţional de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru şi Pireu din Grecia. Alături de echipajul de bază al navei, la bord se vor afla 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeţi şi 14 instructori germani.

“Marşul de instrucţie ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia”, se arată în comunicat.

Nava Şcoală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” - SUA, „Gorch Fock I” - Germania, „Gorch Fock II” – Germania şi „Sagres” - Portugalia.

Comentarii