22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Nava Şcoală Mircea va pleca într-un marş internaţional de instrucţie

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, Nava Şcoală „Mircea” va face, în perioada 4 iunie – 5 iulie, marşul internaţional de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru şi Pireu din Grecia. Alături de echipajul de bază al navei, la bord se vor afla 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeţi şi 14 instructori germani.

“Marşul de instrucţie ce cuprinde peste 2000 de mile marine, cu o durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia”, se arată în comunicat.

Nava Şcoală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” – SUA, „Gorch Fock I” – Germania, „Gorch Fock II” – Germania şi „Sagres” – Portugalia.

Ultima oră
Pe aceeași temă