22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialFăgăraş: Trupurile a doi turiști dispăruţi au fost localizate din elicopter. Este...

Făgăraş: Trupurile a doi turiști dispăruţi au fost localizate din elicopter. Este căutat încă unul

UPDATE 21,00: Trupurile a doi dintre turiștii dispăruți au fost localizate din elicopter și se încearcă recuperarea acestora.

Pe de altă parte, continuă căutările pentru găsirea și a celui de-al treilea turist dispărut.

—————————————

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru Mediafax, că cele trei persoane din Iaşi sunt dispărute de o săptămână. Căutările au început abia de Paşti, după ce familia unuia dintre ei a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legătura cu turiştii.

Cornoiu a declarat că familiile turiştilor nu au anunţat mai devreme dispariţia acestora deoarece obişnuiau să plece pe perioade mai lungi şi reveneau fără probleme.

Turiştii dispăruţi sunt căutaţi cu elicopterul, întrucât salvamontiştii nu pot interveni altfel din cauza pericolului mare de avalanşe.

”Salvamontiştii au observat din elicopter avalanşe scurte în Munţii Făgăraş şi nu îşi dau seama unde să trimită echipajele”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă