Milionarii americani Christopher și Camille Bently au cumpărat o proprietate degradată în Scoția și intenționează să o transforme într-o sălbăticie în care animalele sunt protejate.
Ei se alătură rândurilor tot mai mari ale așa-numiților „green lairds”. La marginea Highlands-ului scoțian se află o proprietate de 5.500 de acri numită Kildrummy. A fost cumpărat recent de dezvoltatorii imobiliari americani Camille și Christopher Bently.
Multimilionarii investesc în proiecte de mediu în Scoția
Familia Bently a cumpărat proprietatea Kildrummy pentru aproximativ 15 milioane de dolari. Conacul său a fost construit în 1901 pentru a găzdui petrecerile de împușcături de cocoși, iar terenul său a fost intens gestionat.
Familia Bently a interzis capcanele și împușcarea în Kildrummy. Ei plănuiesc să transforme moșia într-o semi-sălbăticie în care speciile în scădere sunt reînviate și protejate.
„De peste drum ne uităm la moșia Glenkindie, vecinul nostru. Este o proprietate de vânătoare. Și ei, totuși, și-au gestionat terenul cu multă simpatie față de mediu. Căutăm să reținem asta și să replicăm asta aici, unde vezi o mlaștină puternic arsă, puternic gestionată, care a fost ținută așa mult prea mult timp.”, a spus Christopher Bently.
Afaceriștii cumpără moșii avariate și le transformă în surse de energie
Nu departe se află o fostă moșie de împușcături, numită Bunloit. Aceasta a fost cumpărată de către alt afacerist, Jeremy Leggett. El este un militant de lungă durată în domeniul schimbărilor climatice care a câștigat milioane din energia solară.
„După 20 de ani ca antreprenor solar, am trecut de la începutul acelui timp, mi s-a spus că sunt un visător fără rădăcini și că energia solară nu va produce niciodată energie pentru adulții care știau cu adevărat despre asta. M-am gândit, de ce să nu încerc să ajut la crearea acestui tip de creștere exponențială în altă parte a poveștii de supraviețuire chiar la sfârșit? Scoaterea carbonului din atmosferă.”, a spus Leggett.
Leggett speră că cercetarea de la Bunloit va accelera o revoluție a managementului terenurilor în Scoția și va ajuta la prevenirea colapsului climatic și a biodiversității.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News