28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialMeteoNinge în România! Avem cod portocaliu

Ninge în România! Avem cod portocaliu

Un cod portocaliu emis de specialiștii ANM anunță că va ninge în România, începând din 10 ianuarie.

Codul portocaliu intră în vigoare marți, 10 ianuarie 2023, la ora 18. Avertismentul meteo de cod portocaliu este valabil până miercuri seară. Apoi, la sfârșitul săptămânii, va ninge din nou.

Căderile de zăpadă sunt așteptate în patru județe din centrul României, mai ales în zone montane. Această estimare este valabilă inclusiv în județul Prahova, unde sunt pârtii de schi.

În municipiul București și în județul Ilfov se estimează că va ploua.

Pe timpul actualei ierni, lipsa zăpezii a afectat puternic turismul în stațiunile din România. Foarte multe rezervări au fost anulate sau turiștii au cerut mutarea perioadei sejurului spre lunile februarie sau martie. Și stațiuni din alte țări, de exemplu din Bulgaria, sunt acum afectate de lipsa zăpezii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă