10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialMedicii veterinari de liberă practica îşi vor primi drepturile băneşti

Medicii veterinari de liberă practica îşi vor primi drepturile băneşti

 ,,Prima solicitare, în acest sens, către Ministerul de Finanţe pentru deschiderea de credite în sumă de 24.527.403 de lei, a fost înaintată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în data de 6 noiembrie. Pentru această sumă, care a intrat în conturile a 39 de DSVSA judeţene, s-a solicitat Trezoreriei decontarea de urgenţă”, a transmis ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, două irecţii judeţene nu au primit bani – Sibiu (pentru că nu s-a întocmit complet documentaţia, conform cerinţelor) şi Bihor (nu a solicitat decontarea). 

,,Aceste precizări sunt necesare în condiţiile în care, luni, 9 noiembrie, medicii veterinari de liberă practică din mai multe judeţe au întrerupt activitatea, acuzând ANSVSA că nu respectă contractele încheiate şi nu a efectuat plăţile pentru acţiunile contractate, în conformitate cu prevederile Legii 236/2019 şi a OUG 117/2020. Întârzierea plăţilor a fost cauzată de un blocaj instituţional generat de Direcţia Economică şi de Secretarului General al ANSVSA, situaţie care a fost soluţionată prin implicarea preşedintelui instituţiei”, a mai transmis instituţia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă