Masca devine obligatorie în spațiile deschise. Se pregătesc noi restricții

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat în şedinţa desfăşurată marţi mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

28.07.2020 - 21:30

Printre aceste măsuri se numără și cea a obligativității purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise.

Potrivit Hotărârii CNSU, spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.

Totuși, de la această măsură vor fi exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, CNSU propune ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 - 06,00.

Totodată, în afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, "au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul".

Propunerile adoptate de CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe programate să se desfăşoare miercuri.

Comentarii