15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialJustițiePompierii prezintă datele preliminare ale anchetei privind catastrofa de la Crevedia

Pompierii prezintă datele preliminare ale anchetei privind catastrofa de la Crevedia

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va prezenta, în ziua de 3 septembrie 2023, datele preliminare ale anchetei privind catastrofa de la Crevedia.

Este vorba de exploziile și de incendiul care s-au produs în seara de sâmbătă, 26 august, adică acum o săptămână.

“La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

❗ 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

❗ 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)”, anunța IGSU în primele ore după producerea catastrofei.

În urma exploziilor și a incendiului, trei persoane au murit. O persoană a murit în urma unui infarct (cea la care se referea și primul anunț al IGSU). Celelalte două persoane decedate au murit ca urmare a arsurilor suferite.

În paralel cu ancheta la care lucrează IGSU, se fac o anchetă la nivelul Parchetului General și o altă anchetă la nivelul DNA.

Guvernul Ciolacu a decis să ofere ajutoare de urgență pentru victimele accidentului de la Crevedia. Ajutoarele se oferă pentru rudele persoanelor decedate, pentru persoanele rănite și pentru proprietarii locuințelor distruse sau avariate în comuna Crevedia.

Exploziile s-au produs în incinta unei foste stații de alimentare cu GPL. După ce, în anul 2020, ISU Dâmbovița i-a retras acestei stații autorizația de securitate la incendiu, firma care deține stația a transformat acest obiectiv într-o parcare pentru autocisternele care transportă GPL.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă