4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSocialJustițieONV LAW a asistat proiecte de investiții în România în valoare de...

ONV LAW a asistat proiecte de investiții în România în valoare de 900 mil. EUR în 2023

În 2023, casa de avocatură ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală, a asistat legal un volum de proiecte de investiții în valoare totală de aproape 900 mil. EUR.  

Astfel, în domeniul achizițiilor publice, valoarea totală a proiectelor asistate s-a ridicat la 850 milioane de euro. Cele mai multe contracte publice au vizat dezvoltarea infrastructurii naționale, cum ar fi: construcția de noi terminale la aeroporturile din România; construcția unei noi porțiuni din tronsonul autostrăzii Ploiești-Buzău, proiectare și lucrări pentru construcția unui spital în România, modernizare sisteme de iluminat public etc.

„Deși anul 2024 va fi unul cu multe provocări, precum creșterea taxelor, reforma fiscală, inflația în continuare destul de ridicată, totuși România reprezintă în continuare o zonă atractivă pentru investiții. Autoritățile și instituțiile au la dispoziție programele europene de finanțare, care, dacă sunt valorificate la maxim, vor putea susține trend-ul ascendent al investițiilor publice. Nu în ultimul rând, 2024 este un an electoral cu mize majore și credem că se vor debloca și alte investiții publice, în acest context”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

Efervescența proiectelor de investiții publice este completată de dinamica pozitivă a proiectelor de investiții străine, pe segmentul M&A (mergers and acquisitions) avocații ONV LAW asistând un volum de tranzacții de 40 de milioane de euro.

România este considerată în continuare o destinație strategică de către majoritatea investitorilor străini care își dezvoltă sau își extind afacerile în Europa Centrală și de Est (CEE). Cei mai activi investitori străini provin din țări precum: Olanda, Germania, Austria, Cipru, Franța și Italia, potrivit celor mai recente date ale Oficiului Național pentru Registrul Comerțului*.

În portofoliul ONV LAW, 35% dintre clienții asistați sunt investitori străini, majoritatea provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania și SUA.

Cele mai atractive domenii pentru investiții în perioada următoare sunt sectorul financiar-bancar, infrastructura și construcțiile sau domeniul energetic.  

“În 2023, într-un context de piață care a continuat tendința mediului atipic din ultimii ani, am remarcat o efervescență pe piața de M&A, fiind implicați în diferite tranzacții în calitate de consultanți. Am asistat de exemplu achiziția fabricii Alufix din Brașov de către compania ucraineană Biosphere Corporation sau o companie străină din domeniul ingineriei electronice pentru achiziționarea unei companii locale. În continuare, observăm un apetit ridicat al investitorilor internaționali pentru România, dar și dezvoltarea unor fonduri naționale importante de investiții, care vor contribui la dezvoltarea de noi oportunități în țara noastră”, declară reprezentantul ONV LAW.

La nivelul anului trecut, casa de avocatură a înregistrat o creștere cu 15% a portofoliului de clienți față de anul precedent, ajungând la 300 de clienți și o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane euro.  

Cele mai citite

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă