10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialJustițieCorpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi oferă, eventual, lui Vlad Pascu un tratament preferențial.

“Am dispus trimiterea Corpului de control la Penitenciarul Poarta Albă pentru a se verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie”, a declarat ministrul Alina Gorghiu în ziua de 28 februarie 2024.

Suspiciunea este că Pascu a fost adus, de la închisoare la Tribunalul Constanţa, într-o dubă care a parcat extrem de aproape de intrarea în tribunal, astfel încât arestatul să fie cât mai ferit de privirile localnicilor și ale jurnaliștilor.

“Atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi un spital sau tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a susținut ministrul Gorghiu.

Vlad Pascu este tânărul care, aflându-se sub influența drogurilor, a condus un automobil și a accidentat mortal doi studenți, în localitatea 2 Mai.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă