Foto: Arhivă

Iohannis către românii din diaspora: Nu veniți acasă de Paști!

Președintele Klaus Iohannis a adresat românilor un mesaj televizat în care le-a cerut cetățenilor aflați în străinătate să nu se întoarcă în România, în următoarele săptămâni, nici chiar cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2020 - 20:30

"Un cuvânt doresc să spun şi despre românii din afara graniţelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate să nu vină în acest an acasă de sărbători", a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

"Știu că toți vă doriți să veniți acasă de Paști. În acest an nu se poate!", le-a explicat șeful statului cetățenilor aflați în străinătate.

El a argumentat această cerere prin necesitatea de a preveni extinderea epidemiei de coronavirus în România.

La o videoconferință susținută în fața premierului Orban și a prefecților, președintele Iohannis a explicat că, dacă românii din străinătate vin în România de Paști, ei vor fi puși obligatoriu în carantină timp de 14 zile, ceea ce ar însemna că oricum nu vor fi, de Paști, împreună cu familiile lor de acasă.

"Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puţin două săptămâni? Aşadar, transmiteţi pe toate canalele: românii din afara graniţelor ne sunt dragi, ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar, în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea aşteptări care pe urmă nu se împlinesc", a spus șeful statului.

Comentarii