13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialIohannis către românii din diaspora: Nu veniți acasă de Paști!

Iohannis către românii din diaspora: Nu veniți acasă de Paști!

“Un cuvânt doresc să spun şi despre românii din afara graniţelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate să nu vină în acest an acasă de sărbători”, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

“Știu că toți vă doriți să veniți acasă de Paști. În acest an nu se poate!”, le-a explicat șeful statului cetățenilor aflați în străinătate.

El a argumentat această cerere prin necesitatea de a preveni extinderea epidemiei de coronavirus în România.

La o videoconferință susținută în fața premierului Orban și a prefecților, președintele Iohannis a explicat că, dacă românii din străinătate vin în România de Paști, ei vor fi puși obligatoriu în carantină timp de 14 zile, ceea ce ar însemna că oricum nu vor fi, de Paști, împreună cu familiile lor de acasă.

“Ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puţin două săptămâni? Aşadar, transmiteţi pe toate canalele: românii din afara graniţelor ne sunt dragi, ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar, în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea aşteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a spus șeful statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă