Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhivă

Iași: Critici la adresa Primăriei Iaşi după amplasarea în centrul oraşului a unei ciudate creaţii artistice

Creaţia unui artist german a fost amplasată în centrul Iaşiului, construcţia stârnind critici din partea ieşenilor care nu înţeleg ce reprezintă lucrarea. Costul acesteia se ridică la 71.400 de lei, suma fiind plătită din bugetul local.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2018 - 13:41

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Iaşi, lucrarea este o „instalaţie de artă unică, cu puternice influenţe dadaiste“ şi a fost realizată de artistul german Clemens Behr. Lucrarea este amplasată în centrul municipiului, în zona bisericii “Trei Ierarhi“.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, susţine că opera de artă va rămâne în patrimoniul municipiului Iaşi şi că, după ce va fi admirată de ieşeni câteva săptămâni, va fi mutată pe un alt amplasament.

Costurile pentru această lucrare se ridică la 71.400 de lei, în această sumă fiind incluse onorariul artistului german, transportul şi cazarea acestuia la Iaşi, precum şi materialele folosite.

Pe reţelele de socializare, ieşenii au ironizat creaţia amplasată de primărie, unii spunând că iniţial au crezut că este vorba despre un acoperiş luat de vânt de pe o clădire din centrul oraşului.

“Deja se dezmembrează, iar amplasarea este total nepotrivită. Sper să fie măcar mutată, daca nu se poate arunca“, scrie un ieşean.

O altă persoană mulţumeşte “transportatorului ca a descărcat-o aşa cum a putut el“.

“Sperăm ca totuşi cineva să o aşeze sau să aducă şi elementele care lipsesc“, adaugă acelaşi ieşean.

“Banii trebuie imputaţi celor care au propus şi dispus achiziţia acestui morman de table şi linoleum păros!“, consideră un alt ieşean.

Comentarii