Foto: Facebook

Haos la granița Greciei. Sunt deschise mai multe puncte vamale, sunt testați doar turiștii români

Datele oficiale, care susțin că se poate intra în Grecia printr-un singur punct vamal dar că românii au trecere liberă sunt contrazise de mesaje primite din partea turiștilor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2020 - 18:35

Cetățenii români care și-au rezervat vacanțe în Grecia "reclamă o coadă de 20 km la Vama Kulata - Promachonas", a postat joi, pe Facebook, avocatul Iulian Urban.

"NIMENI de la MAE Român nu face nimic, nu are nicio reacție oficială. Românii sunt SINGURII testați aproape toți, grecii spunând că nu au ce sa facă, venim din ""focarul no 1 de covid al Europei"'.
În vreme ce bulgarii și chiar sârbii sunt testați foarte rar de greci. CULMEA este că MAE Bulgar face presiuni [DA DOAR BULGARII, ai noștri nu au nicio reacție nimic] asupra Greciei să redeschidăa toate punctele de trecere a frontierei", dezvăluie, pe Facebook, Iulian Urban.

Pe de altă parte, în mod surprinzător, deși statul grec a anunțat oficial că singurul punct vamal deschis la frontiera cu Bulgaria este cel de la Promachonas - motiv pentru care acesta e supraaglomerat, există cel puțin încă o altă vamă deschisă, cea de la Makaza - aflată mai la răsărit decât Promachonas. Din acest motiv, prin Makaza trec de obicei turiștii români care vor să ajungă în insula Thassos.

"Până atunci să știți că Makaza este încă deschisă !", anunță, joi, românii care au intrat deja în Grecia.

Comentarii