13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialGripa face o nouă victimă. Numărul total de decese a ajuns la...

Gripa face o nouă victimă. Numărul total de decese a ajuns la 54

Potrivit INSP, femeia a murit din cauza virusului gripal de tip B, nefiind vaccinată împotriva gripei şi având şi alte probleme de sănătate, transmite Mediafax.

De la debutul sezonului 2017-2018, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 54.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că sunt sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134.922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.175) şi cu 4,4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129.165).

Chiar şi în aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii nu va declara epidemie de gripă, pe motiv că nu este depăşit nivelul prognozat de specialişti, iar acesta va începe să scadă.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă