Premierul Ciucă și mai mulți miniștri au participat la o donare de sânge, la Spitalul Militar de Urgență din București. Printre cei care l-au însoțit pe șeful Guvernului a fost ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.
Acțiunea a fost organizată în contextul războiului din Ucraina. Premierul Ciucă a amintit decizia României de a primi în spitalele ei răniți din Ucraina. De asemenea, premierul a mulțumit populației civile din România printre solidaritatea cu refugiații care vin din Ucraina.
„Am venit să donăm sânge, apreciind că este nevoie, prin exemplul personal, să arătăm că suntem alături de cei care au nevoie de cei care au nevoie de sânge”, a declarat premierul Ciucă.
În mai multe localități de frontieră din România, autoritățile locale au instalat corturi. De asemenea, se oferă alimente pentru refugiați. Două tabere pentru refugiați au fost puse în funcțiune în orașele Sighetu Marmației și Siret. Prin vama Siret au intrat în România circa 5000 de cetățeni ai Ucrainei. Un alt punct de frontieră solicitat de ucraineni este cel de la Isaccea (județul Tulcea). De la Isaccea până la Odessa sunt circa 300 de kilometri.
Donare de sânge și tratament în spitalele din România
De asemenea, voluntari români le oferă ucrainenilor cazare în locuințele lor sau transport cu automobile până la alte puncte din România unde doresc să ajungă.
Până în prezent, dintre cei circa 25.000 de ucraineni intrați în România, doar puțin peste 100 de persoane au cerut azil politic. Ucrainenii ajunși în România s-au cazat mai ales la rude, la prieteni sau la hotel. Există și persoane care doresc să ajungă din Ucraina la rudele din alte țări, trecând prin România.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!