11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentPolițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și...

Polițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și la Guvern. Ei cer aplicarea “în integralitate” a Legii Salarizării

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) organizează acțiuni de protest, începând din ziua de luni, 11 decembrie 2023, solicitând să se aplice “în integralitate” Legea Salarizării (Legea 153/2017), fără acele “prorogări” care i-au defavorizat pe polițiști.

În ziua de 11 decembrie 2023, de la ora 13, membrii SNPPC organizează un protest în fața sediului Ministerului Finanțelor. “Unitatea și solidaritatea trebuie să invingă! Guvernul a aruncat “pe piață” proiectul de OUG pe masuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul ” Nicule, mai dă-le mă 100 de lei!”

Polițiști debutanți vor fi umiliți fiind plasati 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru polițiștii aflați in prag de pensie, încă o abureală de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continuă a personalului contractual”, anunță SNPPC.

Apoi, în zilele de marți, miercuri și joi, acțiunile de protest vor continua la sediul Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Muncii și al Guvernului.

În paralel, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a anunțat că se solidarizează cu polițiștii. “An de an, incepand din 2014, guvernantii ne lovesc printr-o OUG, data intre CRACIUN si ANUL NOU! Se bazeaza pe faptul ca, romanul, in febra sarbatorilor, nu reactioneaza si se trezeste la realitate abia de Sf. Ion, cand este prea tarziu. Si pe faptul ca are memoria scurta si e usor de manipulat cu ajutorul tradatorilor de servicii, care-l prostesc sa-si ia dorintele drept realitate!”, subliniază SCMD.

“Desi resturile ambelor legi, 263/2010 a pensiilor civile si 223/2015 a pensiilor militare, inca in vigoare la 1 ianuarie 2023, stipuleaza ca, in fiecare an, in ianuarie, se face o alinie-re/indexare a pensiilor cu inflatia/rata inflatiei (mai nou cu “rata medie anuala a inflatiei”, ca sa ne dea cat mai putin), politicienii si teleastii slugi ne mint ca aceasta masura obligatorie ar fi o gaselnita ac-tuala, datorata marinimiei guvernantilor si noii legi a pensiilor civile, care va intra in vigoare, daca va intra, abia in 2025 (dupa alegeri)”, precizează SCMD.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă