16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentMilitarii români au participat "la misiuni de stabilitate și sprijin, ne-am dus...

Militarii români au participat “la misiuni de stabilitate și sprijin, ne-am dus să ajutăm”, susține Ciucă

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că “noi, românii, ne-am dus tot timpul la misiuni de stabilitate și sprijin, ne-am dus să ajutăm”.

Ciucă, fost ministru al Apărării și general în rezervă, face această precizare în contextul aniversării a 20 de ani de la intrarea României în NATO. După intrarea în NATO, militarii români au participat la foarte multe misiuni internaționale, cele mai cunoscute și mai îndelungate fiind cele din Afganistan și din Irak.

“Noi, românii, ne-am dus tot timpul la misiuni de stabilitate și sprijin, ne-am dus să ajutăm”, a subliniat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de pe contul său de facebook.

Amintim că, în acest moment, există un proiect al Legii apărării naționale, proiect elaborat de MApN. Viitoarea lege ar urma să permită și participarea militarilor români la misiuni în afara teritoriului național, pentru salvarea unor cetățeni ai României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă