25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentCei doi copii căzuți în râu au murit la spital

Cei doi copii căzuți în râu au murit la spital

Cei doi copii căzuți în râu, în județul Neamț, au murit la spital, după ce fuseseră scoși din apă de localnici. Victimele sunt doi frați, un băiat și o fată, cu vârstele de opt și șapte ani.

Cei doi copii se jucau pe apa înghețată a râului Bistrița, în localitatea Borca. La un moment dat, gheața s-a spart, ambii copii alunecând în apa extrem de rece a râului. Localnicii au reușit s-o scoată din apă pe fetița de opt ani, apoi și pe băiat.

La locul accidentului au venit un echipaj SMURD și un altul de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț. Ambii copii au fost transportați la Spitalul din Bicaz.

Din păcate însă, la câteva ore după prezentarea la spital, medicii au anunțat decesul copiilor.

Alți doi copii căzuți în râu au fost salvați în județul Bacău

Cu o zi înainte, alți doi copii, de 12 și 10 ani, au căzut în râul Bistrița, în județul Bacău. Aceștia sunt acum internați în spital.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să deruleze o campanie de informare prin care să conștientizeze copiii și părinții despre riscurile pe care le prezintă joaca în zona râurilor. Nu se va pune accent pe sancțiuni, ci pe prevenire, a anunțat un reprezentant al MAI.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă