5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentCât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis

Cât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis

Un document care va fi aprobat de Guvernul României precizează cât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis.

Documentul are două componente. Prima componentă este „COMPLEX PALAT COTROCENI:
imobil – corpuri clădiri administrative şi anexe, împrejmuiri, instalaţii aferente construcţiilor, drumuri, alei, reţele, terase, gradene şi alte elemente de construcţii”. Prețul acestei componente este de 407.225.655 lei.

A doua componentă se referă la „COMPLEX PALAT COTROCENI: imobil – teren și amenajări la teren”. Aici sunt incluse un teren intravilan în zona Cotroceni, cu suprafaţa de 189.536 mp, „Amenajări la teren, compuse din albie pârâu artificial şi 2 lacuri artificiale, în suprafaţă de 2.576 mp”, precum și o „Amenajare peisagistică – grădină, în suprafaţă de 8.500 mp”.

Valoarea de inventar cumulată pentru aceste trei capitole este de 1.011.822.375 lei.

În Palatul Cotroceni se află obiecte de artă în valoare de aproape patru milioane de lei

Separat, „valoarea de inventar totală a bunurilor mobile din domeniul public al statului existentă în
Inventarul centralizat, cuprinzând bunuri din domeniile artă plastică, artă decorativă și arheologie,
este în sumă de 3.859.586 lei”.

Detaliile financiare figurează într-un proiect de Hotărâre de Guvern „privind actualizarea valorii de inventar şi a datelor de identificare ale unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Prezidenţiale”. Această HG urmează a fi aprobată de cabinetul Ciucă în ședința de guvern de miercuri, 3 august 2022.

Cea mai recentă actualizare a valorii de inventar fusese realizată la 31 decembrie 2020. Ulterior, în perioada anilor 2021 – 2022, s-au realizat lucrări de reabilitare. De asemenea, în ultimii doi ani, suprafața de teren aflată în administrare a fost majorată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Croația reintroduce serviciul militar obligatoriu, după 16 ani de suspendare

Ministerul Apărării din Croația, membră NATO din 2009, a anunțat marți că, începând cu ianuarie 2025, va demara procesul de reintroducere a serviciului militar...

Patrimoniul mondial în pericol: Războaiele amenință siturile istorice și culturale

În anul 2024, conflictele armate din diverse colțuri ale lumii au avut un impact devastator asupra patrimoniului cultural global. Monumentele, siturile religioase și ruinele antice,...

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...
Ultima oră
Pe aceeași temă