24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialEvenimentCât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis

Cât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis

Un document care va fi aprobat de Guvernul României precizează cât costă Palatul Cotroceni, unde lucrează președintele Iohannis.

Documentul are două componente. Prima componentă este „COMPLEX PALAT COTROCENI:
imobil – corpuri clădiri administrative şi anexe, împrejmuiri, instalaţii aferente construcţiilor, drumuri, alei, reţele, terase, gradene şi alte elemente de construcţii”. Prețul acestei componente este de 407.225.655 lei.

A doua componentă se referă la „COMPLEX PALAT COTROCENI: imobil – teren și amenajări la teren”. Aici sunt incluse un teren intravilan în zona Cotroceni, cu suprafaţa de 189.536 mp, „Amenajări la teren, compuse din albie pârâu artificial şi 2 lacuri artificiale, în suprafaţă de 2.576 mp”, precum și o „Amenajare peisagistică – grădină, în suprafaţă de 8.500 mp”.

Valoarea de inventar cumulată pentru aceste trei capitole este de 1.011.822.375 lei.

În Palatul Cotroceni se află obiecte de artă în valoare de aproape patru milioane de lei

Separat, „valoarea de inventar totală a bunurilor mobile din domeniul public al statului existentă în
Inventarul centralizat, cuprinzând bunuri din domeniile artă plastică, artă decorativă și arheologie,
este în sumă de 3.859.586 lei”.

Detaliile financiare figurează într-un proiect de Hotărâre de Guvern „privind actualizarea valorii de inventar şi a datelor de identificare ale unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Prezidenţiale”. Această HG urmează a fi aprobată de cabinetul Ciucă în ședința de guvern de miercuri, 3 august 2022.

Cea mai recentă actualizare a valorii de inventar fusese realizată la 31 decembrie 2020. Ulterior, în perioada anilor 2021 – 2022, s-au realizat lucrări de reabilitare. De asemenea, în ultimii doi ani, suprafața de teren aflată în administrare a fost majorată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă