7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăSocialEducațieUniversitatea Babeș-Bolyai anunță că verifică teza de doctorat a lui Lucian Bode

Universitatea Babeș-Bolyai anunță că verifică teza de doctorat a lui Lucian Bode

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat luni că va analiza teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce în spațiul public au apărut suspiciuni în privința corectitudinii acesteia.

Universitatea Babeș-Bolyai precizează că decizia analizei tezei de doctorat a lui Lucian Bode a fost luată la cererea conducătorului de doctorat, prof. univ. dr. Adrian Ivan.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat notă de discuțiile din spațiul public legate de teza de doctorat a domnului ministru Lucian Bode.

În numele rigorii academice și al transparenței, facem următoarele precizări:

  • (1)La solicitarea conducătorului de doctorat, prof. univ. dr. Adrian Ivan, am extins procedura de analiză a tezelor din perioada 1990-2016 și la această teză din anul 2018. Deși procedura internă a fost demarată ca urmare a solicitării ministerului pentru tezele din 1990-2016, nu există restricții de a o extinde și la teze publicate înainte de 1990 sau după 2016. În acestă analiză se vor include toate informațiile disponibile până în prezent. Dacă în urma acestei analize vor rezulta suspiciuni de încălcare a eticii academice, acestea vor fi mai departe analizate de Comisia de Etică a UBB, urmând procedurile interne și naționale.
  • (2)Menționăm însă că, până la această dată, UBB nu a primit nicio sesizare de suspiciune a încălcării eticii academice în ceea ce privește teza discutată, demersul fiiind unul intern, rezultat în urma autosesizărilor pornind de la informațiile apărute din spațiul public. De asemenea, reamintim că instituția națională responsabilă de analiza suspiciunilor etice asupra tezelor de doctorat este CNATDCU, ale cărei decizii transcend deciziile oricăror instanțe din universități.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Transformă-ţi rochia de mireasă din vis în realitate! Ce sfaturi are designerul momentului despre alegere?

Ziua Nunţii este un moment la care cele mai multe dintre noi visează încă de mici, iar rochia de mireasă este, fără doar şi...

Trei hackeri din Capitală au fost arestați după ce au sustras 10000 de euro

Trei hackeri din Capitală au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi că au spart conturile bancare ale unor persoane, de...
00:01:04

Poliție: Două elicoptere Black Hawk s-au prăbușit și au fost găsite în Kentucky

Poliția chemată la locul accidentului de elicopter, miercuri (29 martie) noaptea, a găsit epava a două elicoptere militare Black Hawk în regiunea Trigg, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă