-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațieȘcoala ieșită din stare de alertă. Elevii pentru care Ministerul Educației pregătește...

Școala ieșită din stare de alertă. Elevii pentru care Ministerul Educației pregătește măsuri speciale

Odată cu ieșirea țării noastre din starea de alertă, nu se vor mai suspenda nici cursurile unităților de învățământ, chiar dacă vor exista cazuri de infectare cu COVID-19, dar ministrul Educației reamintește importanța menținerii măsurilor de igienă în școli.

Inspectoratele școlare din teritoriu au fost informate în legătură cu măsurile luate de Ministerul Educației (ME) odată cu ieșirea țării noastre din starea de alertă.

„Ministerul Educaţiei a transmis a circulară către toate inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului București prin care informează că, începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează și măsurile sectoriale privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o declarație transmisă cotidianului național „România liberă”.

Unde continuă școala online

Potrivit ministrului Educației, vor mai fi și elevi care vor continua cursuri exclusiv online, o perioadă.

„Ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 5.338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 și OUG nr. 141/2020, a fost abrogat astăzi, 8.03.2022 (prin ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 3.343/707/08.03.2022). Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19. Clasele/grupele/unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că „de asemenea, preșcolarii, elevii și personalul din unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă se află în carantină sau izolare vor respecta perioada prevăzută în deciziile în baza cărora s-au instituit respectivele măsuri”.

Cîmpeanu spune că Ministerul Educației și cel al Sănătății vor prezenta măsuri suplimentare pentru elevii cu boli cronice.

„Pentru elevii cu boli cronice, Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Educației, va stabili măsuri suplimentare de protecție pentru asigurarea dreptului la educație în condiții de siguranță sanitară. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății subliniază necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de igienă personală și în cadrul colectivității, urmând să emită un set de recomandări astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță epidemiologică”, a mai declarat ministrul.

Citește și:

EXCLUSIV. Post de inspector în Ministerul Educației rezervat Monicăi Anisie

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă