3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSocialEducațieElevii români candidează la premiul european "Charlemagne Youth Prize"

Elevii români candidează la premiul european „Charlemagne Youth Prize”

Elevii români candidează la premiul european „Charlemagne Youth Prize”, finala fiind programată mâine în orașul Aachen (Germania). Evenimentul este anunțat printr-un comunicat de presă transmis de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București.

Marele premiu denumit „European Charlemagne Youth Prize” este acordat de Parlamentul European. România este reprezentată în finală de Proiectul Generation Z, realizat de un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Elevii români candidează la premiul european

Proiectul elevilor din București este inițiat și coordonat de Maia Pricopie. Grupul de liceeni este format din Ilinca Pavel și Cristian Cristache – management, Robin Bucur și Vicențiu Mihăilă – marketing, respectiv David Istrati – tech. În timp, echipa a ajuns să includă alți opt elevi, din diferite licee din România. Lor li s-au adăugat trei voluntari, elevi de liceu în Luxemburg, Germania și Belgia.

Proiectul Generation Z a debutat în anul 2019 ca o activitate extracurriculară, desfășurată în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Proiectul facilitează un dialog direct cu personalități din România și din alte țări.

Una dintre temele abordate a fost „Explorarea cosmosului și colaborarea între națiuni”, avându-l ca invitat pe Dumitru Prunariu. Un alt subiect a fost problema refugiaților, invitatul fiind ambasadorul Nisreen Rubaian, Înalt Reprezentant al ONU (UN High Commissioner for Refugees).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Ungaria mediază între Rusia și Ucraina pentru a proteja transporturile energetice

Conducta, care trece prin Ucraina, este una dintre ultimele rute principale de gaze rusești către Europa Ungaria este în discuții cu Rusia și Ucraina pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă