12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăSocialEducațieElevii români candidează la premiul european "Charlemagne Youth Prize"

Elevii români candidează la premiul european „Charlemagne Youth Prize”

Elevii români candidează la premiul european „Charlemagne Youth Prize”, finala fiind programată mâine în orașul Aachen (Germania). Evenimentul este anunțat printr-un comunicat de presă transmis de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București.

Marele premiu denumit „European Charlemagne Youth Prize” este acordat de Parlamentul European. România este reprezentată în finală de Proiectul Generation Z, realizat de un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Elevii români candidează la premiul european

Proiectul elevilor din București este inițiat și coordonat de Maia Pricopie. Grupul de liceeni este format din Ilinca Pavel și Cristian Cristache – management, Robin Bucur și Vicențiu Mihăilă – marketing, respectiv David Istrati – tech. În timp, echipa a ajuns să includă alți opt elevi, din diferite licee din România. Lor li s-au adăugat trei voluntari, elevi de liceu în Luxemburg, Germania și Belgia.

Proiectul Generation Z a debutat în anul 2019 ca o activitate extracurriculară, desfășurată în cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul”. Proiectul facilitează un dialog direct cu personalități din România și din alte țări.

Una dintre temele abordate a fost „Explorarea cosmosului și colaborarea între națiuni”, avându-l ca invitat pe Dumitru Prunariu. Un alt subiect a fost problema refugiaților, invitatul fiind ambasadorul Nisreen Rubaian, Înalt Reprezentant al ONU (UN High Commissioner for Refugees).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă