15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialEducațieElevii din România pot face un an de liceu în SUA

Elevii din România pot face un an de liceu în SUA

Elevii din România pot urma, în mod gratuit, un an de liceu în SUA, care apoi poate fi echivalat cu un an de liceu în România.

Această ofertă face parte din Programul FLEX 2023-2024, anunță un comunicat transmis de Ambasada SUA la București. Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Programul dorește să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024. Regulamentul implică presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

Studiu la un liceu în SUA și cazare la o familie de americani

Programul FLEX este în al șaptelea an de existență în România. Participarea tinerilor români la acest program este gratuită. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități. La întoarcerea în România, anul de liceu urmat în SUA “poate fi recunoscut și echivalat”, precizează comunicatul părții americane.

Echivalarea se face pe baza unui protocol existent între organizatorii FLEX și Ministerul Educației din România. Procedura este ca Ministerul Educației să trimită către Inspectoratele Școlare județene, respectiv al Municipiului București, o adresă în care să precizeze numele elevilor acceptați în programul FLEX.

Prin intermediul FLEX s-au oferit burse către zeci de elevi români din mai multe județe. Ei au fost repartizați la licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California și New York.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă