Dublul campion olimpic la Judo, Peter Seisenbacher, extrădat în Austria pentru abuz de minori

Peter Seisenbacher, campion olimpic de judo în 1984 (Los Angeles) şi 1988 (Seul), a fost extrădat din Ucraina unde se va confrunta cu grave acuzaţii de abuz sexual contra minorilor în Austria, conform EFE

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 19:39

Seisenbacher, 59 ani, se află în detenţie la Viena şi un judecător va decide dacă va elibera un mandat de arestare preventiv. Fostul campion olimpic şi mondial a părăsit Austria în decembrie 2016, chiar înainte de începerea unui proces la Viena pentru acuzaţiile de abuz sexual aduse împotriva lui de două sportive minore pe care le-a antrenat între 1997 şi 2004. Fostul judoka a fost arestat în vara anului 2017 într-o locuinţă din Kiev, după ce a scăpat autorităţilor timp de 8 luni.

Seisenbacher a solicitat să fie judecat în libertate pentru că faptele pentru care s-a cerut extrădarea lui s-au prescris conform legislaţiei din Ucraina. Seisenbacher a încercat să fugă sâmbăta trecută în Polonia cu un paşaport fals, dar a fost descoperit de poliţia ucraineană şi Kiev-ul a decis să dea curs extrădării solicitate de Viena. După ce s-a retras ca sportiv, Seisenbacher a antrenat lotul masculin, de unde a fost demis în 1991, iar apoi a fost antrenorul lotulurilor din Georgia şi Azerbaidjan. 

Comentarii