10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSocialDrectorul unei companii din subordinea lui Firea - acuzat că face campanie...

Drectorul unei companii din subordinea lui Firea – acuzat că face campanie contra Guvernului

“PNL București îi solicită imperativ Gabrielei Firea să îl demită de urgență pe directorul companiei municipale nelegale Publicitate și Afisaj”, anunță un comunicat difuzat, luni, de PNL București.

Sesizarea formulată de PNL București intervine după ce directorul Companiei Municipale de Publicitate, Costin Simion, a fost acuzat pe internet că “sponsorizează reclame anti PNL și anti USR pe mai multe pagini de Facebook” și că “o mare parte dintre fanii paginilor nu sunt de acord cu restricțiile impuse de Guvern sau afirmă că virusul Sars-CoV-2 nu există”.

Astfel, directorul Companiei Municipale de Publicitate și Afișaj (CMPAB), Costin Simion, ar fi cel care “administrează trei pagini de Facebook distribuite masiv de persoane care au participat la protestele recente anti-COVID sau de oameni care susțin punctele de vedere ale protestatarilor”.

“Compania Municipală Publicitate și Afișaj, înființată în primăvara anului 2017, nu a avut până astăzi niciun obiect de activitate, înregistrând pierderi cumulate de aproape un milion lei. De asemena, CM Publicitate și Afișaj a primit 10 milioane lei majorare de capital și peste 2 milioane lei împrumut de la bugetul municipalității, împrumut pe care nu l-a returnat nici astăzi. Cei 35 de angajați cu venit mediu de peste 9.300 lei se ocupă și cu altceva decât postări plătite pe rețelele de socializare?

Cum e posibil ca dna Firea să se arate preocupată de protejarea sănătății bucureștenilor iar un apropiat, director al unei companii municipale, să alimenteze, prin postările lui, teoriile conspiraționiste și să distribuie fake-news-uri în spațiul public?”, menționează comunicatul transmis de PNL București.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă