21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSocialDouă localități din județul Argeș intră de azi în carantină

Două localități din județul Argeș intră de azi în carantină

Decizia instituirii măsurii de siguranță până pe data de 15 august a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori.

În localităţile carantinate se va permite intrarea sau ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează sau desfăşoară activităţi în afara localităţii de domiciliu, dar şi pentru alte motive justificate, precum urgenţele medicale.

Pe lângă Bălileşti şi Dârmăneşti, orașul Făget și trei sate învecinate au intrat de duminică seară în carantină, dar și Cartojani, din județul Giurgiu şi Gornet, din județul Prahova.

“S-au stabilit niște lucruri foarte clare, localitățile nu mai pot fi vizitate atât de ușor, nu se mai poate ieși și nu se mai poate intra decât cu motive foarte bine puse la punct. Persoanele pot intra și pot ieși din localitate pe bază de documente justificative din care să se reiasă faptul că fie își desfășoară activitățile profesionale, se duc la muncă de exemplu sau au alte tipuri de urgențe justificate”, a declarat, pentru Știrile ProTV, Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă