7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSocialDelta Dunării a rămas fără electricitate. Viscolul puternic a afectat mii de...

Delta Dunării a rămas fără electricitate. Viscolul puternic a afectat mii de localnici

Oraşul Sulina nu este alimentat cu energie electrică şi căldură începând de joi. Sâmbătă seara, echipele de intervenţie ale societăţii furnizoare de energie electrică au reuşit să rezolve parţial problema şi să repare reţeaua care alimentează aproximativ jumătate din oraş. Cealaltă jumătate a oraşului Sulina va petrece şi noaptea de sâmbătă spre duminică în beznă şi frig.

Primarul oraşului Sulina, Nicolae Răduş, a declarat, pentru Mediafax, că a solicitat ajutorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.

”Sunt probleme în continuare. Cei de la AFDJ au refuzat să ne ajute, este ruşinos. Am cerut un remorcher cu care am fi putut da drumul la apă şi căldură pentru populaţie. Directorul AFDJ dorea să ne închirieze nava, dar ne cerea o căruţă de bani, asta deşi este o situaţie de urgenţă. Ruşinos. Acum (n.r. sâmbătă seara) jumătate de oraş are energie electrică şi căldură, jumătate nu are. Cu apa am rezolvat-o, este apă potabilă în tot oraşul. Până mâine sper să o rezolvăm, aşa mi s-a promis, să revenim la normal, să fie curent electric în tot oraşul. Cei de la societatea de electricitate mi-au spus că au 57 de stâlpi căzuţi. Este greu”, a spus Nicolae Răduş.

Probleme sunt şi în comunităţie rurale din Delta Dunării unde, de trei zile, mii de tulceni nu au energie electrică.

În comuna Crişan trăiesc aproximativ 1.200 de locuitori care în ultimele zile au fost nevoiţi să bea apă din Dunăre deoarece nu a funcţionat staţia de tratare a apei potabile. Sâmbătă, echipele societăţii de electricitate au reuşit să repare o parte din reţeaua de distribuţie, iar duminică ar putea finaliza operaţiunea.

”S-a rezolvat, dar nu în totalitate. Mai avem zone fără energie electrică. Cam 75% din case au acum curent electric. Mai sunt fire rupte, poate mâine se rezolvă, duminică dimineaţă va veni o echipă, aşa mi s-a spus. Noi suntem învăţaţi, suntem o comună izolată şi am mai avut evenimente de aceste tip. Din fericire, nu a îngheţat Dunărea, astfel încât am fost aprovizionaţi, urgenţele medicale au fost acoperite. Oamenii au luat apă pentru necesităţi din Dunăre sau de la magazin”, a afirmat, pentru corespondentul Mediafax, primarul comunei Crişan, Ilie Munteanu.

Sâmbătă seara, mii de consumatori din Delta Dunării nu aveau energie electrică din cauza viscolului şi a ninsorii abundente de la mijlocul săptămânii. Situaţia ar putea reveni la normal duminică dacă echipele de intervenţie vor reuşi să înlocuiască toate firele electrice rupte de vânt.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă