14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialCurtea de Apel va judeca din nou cererea de anulare a Ordonanței...

Curtea de Apel va judeca din nou cererea de anulare a Ordonanței Militare 1

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis un recurs declarat de Ioan Petrescu și a decis să retrimită la Curtea de Apel Iași, pentru rejudecare, o cerere privind anularea parţială a Ordonanţei Militare nr. 1 / 2020.

Decizia magistraților de la ICCJ intervine după ce instanța de fond respinsese cererea lui Ioan Petrescu privind anularea parţială a Ordonanţei Militare 1. Ordonanța fusese semnată de Marcel Vela, în calitatea pe care o avea la acel moment, de ministru al Afacerilor Interne.

Ioan Petrescu este judecător la Curtea de Apel Bacău, iar cererea formulată de el, încă din primăvara anului 2020, urmărea anularea parțială a Ordonanței Militare 1, astfel încât enoriașii să aibă voie să intre în biserici pentru a asista la Slujba de Înviere.

Ioan Petrescu solicitase anularea Articolului 2 al Ordonanței Militare, articol care preciza că “se suspendă toate activitățile culturale, știintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de ingrijire personala, realizate în spații închise. Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă