18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Curtea de Apel va judeca din nou cererea de anulare a Ordonanței Militare 1

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis un recurs declarat de Ioan Petrescu și a decis să retrimită la Curtea de Apel Iași, pentru rejudecare, o cerere privind anularea parţială a Ordonanţei Militare nr. 1 / 2020.

Decizia magistraților de la ICCJ intervine după ce instanța de fond respinsese cererea lui Ioan Petrescu privind anularea parţială a Ordonanţei Militare 1. Ordonanța fusese semnată de Marcel Vela, în calitatea pe care o avea la acel moment, de ministru al Afacerilor Interne.

Ioan Petrescu este judecător la Curtea de Apel Bacău, iar cererea formulată de el, încă din primăvara anului 2020, urmărea anularea parțială a Ordonanței Militare 1, astfel încât enoriașii să aibă voie să intre în biserici pentru a asista la Slujba de Înviere.

Ioan Petrescu solicitase anularea Articolului 2 al Ordonanței Militare, articol care preciza că „se suspendă toate activitățile culturale, știintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de ingrijire personala, realizate în spații închise. Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă