19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSocialCum au ajuns românii să mănânce crap din Bulgaria și păstrăv din...

Cum au ajuns românii să mănânce crap din Bulgaria și păstrăv din Turcia

Românii consumă pește mai mult in import decât autohton, de la crap din Bulgaria și Ungaria, până la păstrăv din Turcia și Italia. Doar 25% din consum reprezintă pește autohton, restul până la 140.000 de tone pe an reprezentând importuri, susțin oficialii de la Ministerul Agriculturii, potrivit puterea.ro.

„Din consumul de 140.000 de tone anual, cam 25% peşte autohton şi restul peşte oceanic şi acest procent nu se va modifica vreodată. Şi pe vremea lui Ceauşescu aduceam peşte oceanic cam 240.000 de tone, cu flota noastră, dar nu era peşte românesc, era prins tot în Mauritania, Africa, Irlanda şi aşa mai departe. Acum, avem capacităţi să creştem producţia de crap, dar este ca şi cum ai spune că românul trebuie să meargă doar cu Dacia şi să nu-şi ia BMW, Mercedes sau Renault”, a declarat pentru Agerpres Gheorghe Ştefan, directorul general al Direcţiei Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

El spune că procesatorii s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ceea ce permite aprovizionarea lanţurilor de supermarketuri cu produse din peşte procesate în România.

Citește mai multe pe puterea.ro.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă