21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSocialCopil împușcat în pădure după ce a fost confundat cu un urs

Copil împușcat în pădure după ce a fost confundat cu un urs

Un copil a fost împușcat în pădure după ce un bărbat ieșit la vânătoare l-a confundat cu un urs și a tras asupra lui. Teribilul accident s-a petrecut în satul Poiana Măgura, comuna Şărmăşag din județul Sălaj. Puștiul, de 14 ani, a scăpat cu viață, însă se află internat în stare gravă în spital. 

Un băiat de 14 ani care a plecat, duminică, după brazi într-o pădure din Poaia Măgura, județul Sălaj, a fost împușcat de un bărbat de 63 de ani care se afla la vânătoare și care l-a confundat cu un animal sălbatic. 

Copilul împușcat în pădure plecase împreună cu un prieten, să caute un brad pentru Crăciun. El s-a apropiat de o baracă unde se aflau doi săteni ieșiți la vânătoare. Unul dintre ei, proprietarul armei și vânător autorizat, ieșise din baracă lăsând pușca înăuntru. Colegul său, care nu avea permis port-armă și nici autorizație să vâneze, a auzit mișcare, s-a speriat, a pus mâna pe pușca cu alice și a tras în direcția din care veneau zgomotele. Credea că este atacat de urs, însă, în realitate, tocmai ce împușcase un copil. 

Băiatul a suferit răni grave în zona abdomenului și a brațului drept, răni care i-au declanșat o  hemoragie internă. Pentru a supraviețui, el a avut nevoie de transfuzii de sânge și donatori. Ajuns în stare gravă la spital, copilul a fost operat, iar medici au reușit să-i salveze viața, scrie Realitatea de Sălaj.

Bărbatul care l-a împușcat a  fost pus sub control judiciar, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă.

Copil împușcat în pădure. Ce spun anchetatorii

Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj a transmis un comunicat de presă în care a anunțat cum s-au petrecut faptele: „Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare. În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit, prin împușcare, în zona abdominală și în membrul superior drept”, a declarat Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru sportulsalajean.ro.

Cazul acestui copil împușcat în pădure nu este, din păcate, singular. O întâmplare asemănătoare s-a petrecut în luna mai a acestui an, la Târgu Mureș, când un băiețel a fost împușcat de fratele său din greșeală, în timp ce se aflau cu părinții la picnic.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă