9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSocialComisia Europeană prezintă o nouă Strategie a drepturilor fundamentale

Comisia Europeană prezintă o nouă Strategie a drepturilor fundamentale

Noua strategie, anunțată la data de 2 decembrie 2020, confirmă un angajament reînnoit de a se asigura aplicarea dispozițiilor Cartei drepturilor fundamentale la potențialul lor maxim.

Începând din anul 2021, Comisia Europeană va prezenta un raport anual care va analiza modul în care statele membre aplică dispozițiile Cartei în anumite domenii tematice.

Strategia se axează pe patru direcții de acțiune care stabilesc modalitățile de punere în aplicare a Cartei în următorii 10 ani.

Dispozițiile Cartei sunt obligatorii pentru statele membre atunci când acestea pun în aplicare legislația UE. Începând din 2021, Comisia va prezenta un raport anual cu privire la cartă, analizând mai amănunțit punerea acesteia în aplicare în statele membre în anumite domenii. Raportul din 2021 se va concentra asupra drepturilor fundamentale în era digitală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu: Propunerea mea este ca lista la europarlamentare să fie deschisă de o femeie independentă de PSD şi PNL

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că propune ca lista pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să nu...

Se cere falimentul Dan Air, firma care se răstea la Romatsa

Dan Air, compania care și-a făcut reclamă imediat după deschiderea aeroportului de la Brașov, are probleme în justiție. La Tribunalul București, s-a înregistrat...

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă