22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialCNCD amână ancheta asupra declarațiilor premierului Dăncilă referitoare la autiști

CNCD amână ancheta asupra declarațiilor premierului Dăncilă referitoare la autiști

Viorica Dăncilă îi numise ”autişti”, într-o emisiune de la postul Antena 3, pe europarlamentarii români care dezinformează.

Premierul a depus un punct de vedere la CNCD pe acest subiect, iar moderatorul emisiunii a cerut amânarea.

“Am stabilit o nouă dată pentru audieri pentru că moderatorul (Mihai Gâdea-n.r.) a solicitat un alt termen. Termenul este săptămâna viitoare, marţi, 27 februarie. Moderatorul a fost citat ca parte în dosar. Doamna Dăncila, procedural, a depus un punct de vedere”, a declarat Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie de la CNCD pentru a fi audiată, însă va merge la audieri. Premierul are programată, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu liderii europeni.

“Atâta timp cât doamna premier Viorica Dăncilă a depus o explicaţie în scris cu privire la acele afirmaţii înseamnă că aceasta a primit invitaţia noastră de a fi audiată pe data de 20 februarie, la ora 09.30”, spunea luni, Asztalos Csaba.

Preşedintele CNCD a precizat că Viorica Dăncilă nu este obligată să se prezinte la audieri, în condiţiile în care a depus această explicaţie scrisă.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la declaraţia premierului Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: “Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţa”, informa Consiliul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă