13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSocialSe circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor şi autostrăzilor

Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor şi autostrăzilor

Lucrătorii de la întreţinerea autostrăzilor şi drumurilor naţionale au acţionat, în ultimele ore, cu 1.293 de autoutilaje şi aproape 8.873 de tone de material antiderapant pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizările emise de meteorologi, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Conform datelor centralizate, în intervalul 21 ianuarie, ora 17:00 – 22 ianuarie, ora 5:00, drumarii au acţionat după cum urmează: DRDP Constanţa – cu 72 autoutilaje şi şapte tone de material antiderapant, DRDP Bucureşti – cu 247 de autoutilaje şi 1.275 tone material antiderapant, DRDP Craiova – cu 221 autoutilaje şi 2.057 tone material antiderapant, DRDP Timişoara – cu 164 autoutilaje şi 1.841,93 tone material antiderapant, DRDP Cluj – cu 264 autoutilaje şi 1.871,3 tone material antiderapant, DRDP Braşov – cu 178 autoutilaje şi 1.070 tone material antiderapant, respectiv DRDP Iaşi – cu 147 autoutilaje şi 750,74 tone material antiderapant.

În total la nivel naţional, în perioada menţionată, s-a acţionat cu 1.293 de autoutilaje şi s-au răspândit 8.872,97 tone material antiderapant.

Începând cu ora 5:00, a intrat în vigoare Codul galben de ninsori viscolite pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Codul este valabil până la ora 22:00.

CNAIR precizează că, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România, iar în zonele afectate, se acţionează în permanenţă pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Totodată, şoferii sunt sfătuiţi să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Cele mai citite

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Navalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi după discursul lui Putin în Parlament

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar al președintelui Rusiei, va fi înmormântat la Moscova la data de 1 martie 2024. Anunțul privind data și locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă