7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialCFR Călători va suplimenta, de Paşte, trenurile pe rutele cele mai aglomerate

CFR Călători va suplimenta, de Paşte, trenurile pe rutele cele mai aglomerate

CFR Călători va suplimenta operativ, în perioada Sărbătorilor de Paşte, trenurile spre cele mai solicitate destinaţii, întrucât sunt aşteptate vârfuri de trafic, potrivit unui comunicat al companiei, postat luni pe propriul site.

“CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paşte sunt aşteptate vârfuri de trafic şi va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcţie de evoluţia şi dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinaţii”, se spune în comunicat.

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, reprezentanţii CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie şi să folosească toate trenurile puse la dispoziţie în graficul de circulaţie al zilei.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie utilizând următoarele canale: online, de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery); de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR ori de la distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism).

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din staţii cât şi online – direct de pe site sau din aplicaţia de pe telefon – se acordă o reducere de 5% etc. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenţii beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a.

“Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghişeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziţionat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcălători.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din staţii”, se mai spune în comunicat.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...

„Dojană sinodală scrisă” pentru Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu „dojană sinodală scrisă”, informează un comunicat remis presei de Cancelaria...

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...
Ultima oră
Pe aceeași temă