Ministrul Mediului, Costel Alexe

Cei care hrănesc ursul la marginea drumului să primească amendă, cere ministrul Mediului

"Suntem în situaţia în care toţi cei care hrănesc ursul la marginea drumului să primească amendă", a declarat, luni, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.07.2020 - 00:11

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că orice modalitate de hrănire a urșilor de către turiști sau de către unii operatori economici, trebuie să înceteze, întrucât urșii sunt animale agresive iar apropierea lor de oameni pune în pericol viața acestora.

"Venind ieri spre Braşov, am văzut cozi de maşini şi în faţa fiecăreia era câte un urs. Fac un apel la populaţie şi sper să înţeleagă: ursul este un animal sălbatic, şi nu de companie. Dacă vom considera că hrănind un urs îi facem un bine, fals! Facem cel mai mare rău cu putinţă acelui exemplar sau specii. Odată hrănit de om, să nu ne imaginăm că se va întoarce în munte să-şi caute hrana", a explicat ministrul Mediului.

"În momentul de faţă, suntem în situaţia în care toţi cei care hrănesc ursul la marginea drumului să primească amendă", a precizat ministrul Costel Alexe.

Comentarii