16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialCasa de Avocatură ONV LAW se extinde la Chișinău și vizează afaceri...

Casa de Avocatură ONV LAW se extinde la Chișinău și vizează afaceri de 2.5 mil. EUR în 2024

Cu o prezență recunoscută pe piața din România, casa de avocatură ONV LAW își extinde serviciile de consultanță pe piețele internaționale, lansând o nouă subsidiară la Chișinău, în Republica Mondova. Pentru anul 2024, casa de avocatură vizează o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 milioane de euro, generată atât de volumul local de business, cât și de noua subsidiară.

Extinderea activităților companiei vine într-un context favorabil de dezvoltare economică pentru  Republia Moldova, datorită apropierii din ultimii doi ani de Uniunea Europeană. Echipa dedicată de avocați din Chișinău va avea rolul de a valorifica oportunitățile de investiții străine, din sectoare precum IT, Business Process Outsourcing, automotive, retail, sectorul bancar sau industria tutunului, prin asistență legală pentru mediul de business din ce în ce mai efervescent din Republica Moldova.

În ultimii ani, se remarcă o creștere a numărului corporațiilor multinaționale care și-au extins strategic afacerile în Republica Moldova – câteva dintre cele mai recente exemple fiind Schoni Finefood din Elveția, Kaufland, BauTex Composites (Germania) sau Scan Plast/ Tunetanken (Danemarca).

“Efervescența investițiilor străine din Republica Moldova a adus o creștere de 50% a volumelor în 2022 față de 2021, potrivit statisticilor Băncii Naționale a Moldovei*, iar în 2023 observăm că acestea s-au menținut pe un trend pozitiv. Prin expertiza noastră solidă pe segmentul consultanței internaționale în arii precum M&A, corporate law, dar și achiziții publice, ne dorim să fim parte activă din dezvoltarea acestei regiuni dinamice”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

Achizițiile publice oferă oportunități semnificative, de asemenea, în contextul în care, în următorii ani, Moldova va avea acces și la finanțări europene, în valoare totală de peste 2,5 miliarde de euro, prin Mecanismul de Interconectare al Europei, pentru proiecte majore de infrastructură sau de digitalizare.

Avocatul Mihail Gorincioi va coordona activitatea ONV LAW la Chișinău. Cu un portofoliu semnificativ de proiecte în domenii precum health & safety, HoReCa, real estate, protecția mediului și protecția drepturilor și libertăților omului, acesta are o expertiză semnificativă în proiecte internaționale de consultanță pentru clienți din diferite geografii, precum Belgia, Franța sau SUA.

Mihail Gorincioi este membru în Consiliul Centrului de Instruire al Avocaților din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, formator în domeniul Dreptului Uniunii Europene și a facut parte din echipa de experți ai Republicii Moldova în cadrul Consiliului Europei. Este licențiat al Facultății de Drept a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. 

“Clienții pe care îi vom gestiona la Chișinău provin din sectoare precum cel financiar-bancar, logistică și transporturi, telecom, retail, construcții, pharma, IT, industria textilă și infrastructură. În ceea ce privește sistemul legislativ din Republica Moldova, deși imprevizibil, oferă facilități mediului de afaceri, precum taxele mici în comparație cu restul țărilor europene, raportarea online a tuturor bilanțurilor contabile, posibilitatea utilizării semnăturii electronice și costuri operaționale scăzute. În plus, rezidenții Zonelor Economice Libere din Republica Moldova se bucură de un șir de beneficii semnificative ce țin de impozite sau TVA. Între ariile de practică pe care ne vom concentra pe piața din Republica Moldova se numără achizițiile publice, infrastrctura, dreptul societar, imobiliar, telecom, energie și litigii”, declară Mihail Gorincioi.

Din luna ianuarie a anului curent, ONV LAW este membru al Consiliul Director al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, care reprezintă principala platformă de dialog între autoritățile centrale și locale din țara vecină cu investitorii români, pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din Republica Moldova.

ONV LAW, fondată în anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatură de pe piața din România. În prezent, firma de avocatură asigură Președinția pentru Europa a rețelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reunește 95 case de avocatură și peste 1500 de avocați din toată lumea. De asemenea, ONV LAW este membră a rețelei juridice globale Interlaw, ce reunește peste 8000 de avocați, la nivel global.

ONV LAW acordă consultanță juridică companiilor private, dar și instituțiilor publice, în mai multe domenii, cum ar fi achiziții publice, infrastructură și concesiuni, fuziuni și achiziții, drept societar, imobiliar, concurență, telecom, dar și dreptul muncii, GDPR, IP sau protecția  mediului.

*Banca Națională a Moldovei

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă