14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Brăila: Dunărea a înregistrat cu 50 de centimetri peste cota de atenţie

Sectoarele de dig din Insula Mare a Brăilei sunt în faza a III-a de apărare, cu apa crescută la mai mult de o treime din înălţimea taluzului, iar restul digurilor din judeţul Brăila se află în faza a II-a de apărare, cu apa urcată la un metru din înălţimea taluzului.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila patrulează în permanenţă pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care mai apar, în ultimele două săptămâni fiind neutralizate 14 grifoane apărute în diguri.

Primăria Brăila a supraînălţat cu tuburi de ciment gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului, unde apa a trecut în unele locuri peste baza digului, pentru a nu se mai repeta episodul din 2010, când Dunărea a atins 713 cm, iar faleza a fost total inundată.

Autorităţile locale rămân în alertă, având în vedere că, până pe 20 aprilie, se menţine Codul portocaliu pe Dunăre, pe sectoarele: aval Gruia – Olteniţa (judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), Cernavodă – Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele: Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi).

Ultima oră
Pe aceeași temă