7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Se scumpesc biletele de autobuz și de metrou. Vor exista și bilete comune

De la data de 1 august 2021 se modifică tarifele la călătoriile cu mijloacele de transport ale STB și cu metroul.

„În urma unei analize privind flexibilitatea tarifară pentru transportul public din Capitală, de la 1 august, STB și Metrorex își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din Bucuresti și zona metropolitană”, a anunțat, marți, un comunicat de presă al STB.

„Prețul biletelor se aliniază astfel:

● O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

● Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

● Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

● Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore”, precizează comunicatul STB.

În urma acestei decizii, la STB, prețul unei călătorii crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.

STB precizează că aceasta este „prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă