23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSocialAsociația Colectiv strânge fonduri pentru educație în caz de incendiu

Asociația Colectiv strânge fonduri pentru educație în caz de incendiu

“În România au loc peste 2.000 de incendii pe lună, iar arsurile sunt a patra cauză de deces prin accident în rândul copiilor de până la 14 ani, arsura fiind cea mai mare urgenţă medico-chirurgicală, cel mai grav accident care i se poate întâmpla unui copil”, arată comunicatul Asociației Colectiv.

În acest context, asociaţia a creat un program pentru şcolile din toată ţara, pentru copii, părinţi şi învăţători.

Primul pas, precizează iniţiatorii, este lansarea în şcolile din România pentru copiii din clasele primare a cărţii “Povestea luptei dintre Apă şi Foc”, care reprezintă o lecţie de supravieţuire în caz de incendiu.

Pentru implementarea proiectului “Lupta dintre Apă şi Foc – O lecţie de supravieţuire în caz de incendiu”, Asociaţia “Colectiv GTG3010” face un apel la donaţii. Printr-o donaţie de 50 de lei, susţinătorii contribuie la educarea a 10 copii din mediul rural în ceea ce priveşte prevenirea şi reacţia în caz de incendiu, precizează comunicatul.

În schimb, donatorii vor primi două exemplare ale cărţii “Povestea luptei dintre apă şi foc”, ce va fi lansată în vara anului 2018.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă