Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Trafic oprit pe Transfăgărăşan: O zonă de lângă Cetatea Poenari fumegă din nou

Un focar de incendiu a fost descoperit în apropierea Cetăţii Poenari din judeţul Argeş, într-o zonă inaccesibilă terestru, unde vegetaţia a ars săptămâna trecută timp de 5 zile. Turiştii sunt sfătuiţi să fie atenţi, iar Poliţia anunţă închiderea traficului pe Transfăgărăşan.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2018 - 14:18

UPDATE:

 

IPJ Argeş anunţă că pe DN7C Transfăgărăşan, în zona kilometrului 58, traficul va fi blocat pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în zona de pe versantul nordic care fumegă din nou.

Totodată, ISU Argeş a anunţat, marţi, că a fost sesizat de faptul că o nouă zonă care fumegă se observă în zona Cetăţii Poenari din localitatea Arefu. Cele două echipaje de pompieri care au mers în zonă au constatat că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută.

Au fost anunţate Primăria Arefu, ocoalele silvice, jandarmii şi poliţiştii, care să monitorizeze zona, alături de pompieri, şi să intervină dacă va fi cazul.

”Având în vedere numărul mare de turişti aflaţi în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudenţă, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicaţiile autorităţilor”, arată ISU Argeş.

Incendiul de vegetaţie izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, de la o ţigară care a fost aruncată la întâmplare lângă Cetatea Poenari, a fost declarat lichidat după cinci zile, joi fiind identificate ultimele focare, lichidate de salvatori.

 

"Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizaţi de faptul că o nouă fumegaţie se observă în zona cetăţii Poenari, din localitatea Arefu. La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi ofiţerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută", a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiaşi surse, au fost anunţaţi deja reprezentanţii administraţiei locale din Arefu şi cei ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi jandarmii şi poliţiştii, care vor participa la monitorizarea situaţiei şi vor interveni atunci când va fi cazul.

"De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost deplasate la faţa locului o autospecială de stingere şi autoscara mecanică. Având în vedere numărul mare de turişti aflaţi în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudenţă, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să se respecte indicaţiile autorităţilor", a precizat reprezentanta ISU Argeş.

Pompierii argeşeni anunţaseră la sfârşitul săptămânii trecute încheierea misiunii pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit pe 22 aprilie în apropierea cetăţii Poenari, a cărui cauză a fost o ţigară aruncată la întâmplare.

Incendiul s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, după care focarele s-au extins pe circa 14 hectare. Circulaţia pe DN 7C - Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, deoarece exista riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie s-a desfăşurat atât la sol, cât şi cu două elicoptere special echipate de la Inspectoratul General al Aviaţiei, care au efectuat mai multe zeci de zboruri cu dispozitivele Bumbi Bucket. În cursul zilei de 23 aprilie, elicopterele au efectuat 49 de misiuni de stingere.

Comentarii