Potrivit Comitetului, numărul total de cadre medicale, din cele 10 spitale, cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri a fost de 960.
Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi, după ce campania de imunizare din prima tranşă de vaccinuri, livrate în data de 25 decembrie, a debutat duminică dimineaţa
Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din capitală, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
54 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, duminică, în prima zi de campanie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, însă numărul angajaţilor care şi-au exprimat acordul pentru vaccinare este scăzut, potrivit coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID de la SJU Suceava, medicul Marius Grămadă.
„Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin”, a declarat medicul Marius Grămadă.
Şefa secţiei de Boli Infecţioase a SJU, Monica Terteliu, a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID la Suceava. Aceasta a susţinut că, deşi a fost de două ori bolnavă de COVID-19 de la începutul pandemiei, nu a dezvoltat anticorpi.
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început și la Cluj duminică dimineaţă, când vaccinul a fost administrat primelor 90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. În perioada 27-31 decembrie, în judeţul Cluj sunt programate pentru vaccinare 375 de persoane. Ulterior, în judeţ vor exista peste 130 centre de vaccinare pentru cadre medicale (12.458 de persoane), pentru persoanele din centre rezidenţiale (2.099 de paturi şi 480 de persoane angajate) şi pentru populaţia de peste 65 de ani şi bolnavii cronic.
20 de cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara au primit vaccinul anti-COVID, duminică, în prima oră, rata de vaccinare fiind de aproape 90% din personal. Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea. a precizat că unitatea a primit 500 de doze de vaccin şi că au fost doar câţiva angajaţi din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea.