Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ai primit amendă în timpul stării de urgență? Mai ai doar câteva ore să o contești!

Astăzi este ultima zi în care pot fi contestate sancțiunile primite în timpul stării de urgență.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.06.2020 - 14:44

În jur de 300.000 români au primit amenzi iar suma totală depășește 130 milioane euro.

Cine consideră că a fost sancționat pe nedrept în cele două luni de stare de urgență poate contesta amenda până cel târziu astăzi, 2 iunie. Curtea Constituțională a stabilit că amenzile date în timpul stării de urgență sunt neconstituționale dar trebuie contestate în instanță.

Termenul legal de 15 zile de la ieșirea din stare de urgență a fost prelungit până astăzi pentru că ultimele zile au fost nelucrătoare. Contestația trebuie depusă la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția. La dosar se depun contestația, o copie a procesului-verbal de contravenție și orice document care susține motivul contestației.

În baza deciziei Curții Constituționale a României, instanța de judecată va anula procesele-verbale de contravenție. Și cei care au achitat jumătate din amendă pot depune contestație iar în cazul în care instanța le dă dreptate își vor recupera de la stat banii plătiți.

Citește totul despre:

#amenzi

Comentarii

loading...