5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialAdrian Severin, tot mai aproape de libertate. Judecătoria Sectorului 5 i-a dat...

Adrian Severin, tot mai aproape de libertate. Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câștig de cauză

Decizia nu este definitivă. 

În documentele depuse la instanţă, Adrian Severin susţine că întruneşte condiţiile cerute de lege, respectiv un comportament bun în detenţie, dar şi executatea a cel puţin o treime din pedeapsă. “A fost o persoană disciplinată. Deşi a scris lucrări ştiinţifice, nu a beneficiat de reducerea fracţiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deţinere. Considerăm că prin prelungirea detenţiei nu s-ar face niciun bine omenirii”, a declarat, luni, Alexandra Dogaru, avocata lui Adrian Severin.

Ea a mai spus că Adrian Severin este profesor universitar şi este aşteptat de studenţi. Întrebată ce cursuri a ţinut Adrian Severin în penitenciar, avocata a răspuns că acesta a predat “cursuri de analfabetizare”, a ţinut conferinţe, dezbateri şi a participat la revista penitenciarului. “A ajutat constant deţinuţii care nu cunoşteau limba română şi nu se puteau încadra în mediul penitenciar să se adapteze mult mai uşor”, a afirmat avocata.

Întrebată despre faptul că procurorii spun că Adrian Severin nu a muncit în perioada de detenţie, avocata a susţinut că fostul europarlamentar are contract de muncă şi a muncit, dar nu pe toată perioada, “datorită problemelor de sănătate”. Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, pe 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat “să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului “The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii le-au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul “ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Cele mai citite

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă