11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialAdministratorul unui site de streaming ilegal, condamnat la doi ani de închisoare

Administratorul unui site de streaming ilegal, condamnat la doi ani de închisoare

Bărbatul în vârstă de 41 de ani administra Streamiz, unul dintre cele mai populare site-uri de streaming din Franţa, cu 250.000 de vizitatori unici pe zi.

Un tribunal din Nanterre l-a condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu executare şi la plata unor despăgubiri de 83,6 milioane de euro unor părţi civile, sindicate de profesionişti şi unor companii precum Disney, 20th Century Fox, Warner Bros şi Societatea autorilor, compozitorilor şi editorilor de muzică din Franţa, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul, care este fugar, a fost găsit vinovat de “contrafacere” şi “muncă la negru”.

 Site-ul, care a fost închis în 2011, propunea internauţilor aproximativ 40.000 de filme, unele dintre ele nelansate încă pe DVD şi care totalizau 500 de milioane de vizualizări, potrivit aceloraşi surse.

După o plângere depusă în instanţă de Fédération nationale des distributeurs de film (FNDF), în decembrie 2009, anchetatorii l-au găsit pe administrator în regiunea Hauts-de-Seine, în 2011. Suspectul a fost arestat în octombrie 2011, în timp ce îşi părăsea domiciliul din Montrouge, având într-un rucsac suma de 30.000, bani gheaţă, ascunsă în şosete. Eliberat şi ulterior convocat de autorităţi, acesta a dispărut şi nu a mai fost găsit de atunci.

Anchetatorii au descoperit că acesta a câştigat, în decurs de mai puţin de doi ani, 150.000 de euro din publicitate. Aceştia au mai descoperit probe despre existenţa unor conturi bancare în străinătate.

Condamnarea administratorului permite “demonstrarea importanţei concrete a prejudiciului provocat de aceste site-uri”, a declarat pentru AFP Christian Soulié, avocat al părţilor civile.

Însă condamnarea administratorului ar putea să fie “doar un prim pas” în acest proces, pentru că vinovatul a lipsit şi nu a fost reprezentat de un avocat.

Cele mai citite

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă