14.1 C
București
miercuri, 30 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratieGuvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului Justiției.

Cele patru posturi sunt în prezent vacante. „Reducerea celor patru posturi presupune o economie de 41.188 lei/lună, respectiv 247.128 lei pentru o perioadă de 6 luni”, precizează Nota de fundamentare care însoțește proiectul de HG.

Dintre cele patru posturi care dispar din schema Ministerului Justiției, cel mai prost plătit este un post de „personal contractual – consilier I”. Această funcție are un salariu de bază de 7.893 lei și un „spor condiții de muncă” de 949 de lei, ajungând astfel la un „total venit brut” de 8.842 de lei.

Celelalte trei posturi care se desființează sunt de funcționari publici. Unul dintre ele este de consilier principal. Acest post are un salariu de bază de 7.893 de lei și un „spor condiții de muncă” de 1.017 lei, ajungând astfel la un „total venit brut” de 8.910 lei.

Celelalte două posturi de funcționar public prevăzute a se desființa sunt de consilier superior. Fiecare dintre ele are un salariu de bază de 9.894 de lei și un „spor condiții de muncă” de 1.371 de lei. „Total venit brut” pentru un post este de 11.265 de lei.

Se observă că niciunul dintre cele patru posturi care dispar din organigrama Ministerului Justiției nu este post de magistrat.

Renunțarea la aceste posturi reprezintă „desființarea unui număr de 4 posturi vacante, din care 3 aferente funcţiei publice şi unul de natură contractuală, rezultând un număr maxim de posturi la nivelul Ministerului Justiţiei de 430 de posturi”. Înainte de aprobarea acestei HG, Ministerul Justiției avea un personal „compus din 434 de posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aeronavă Tarom reţinută temporar la sol, la Amsterdam

O companie specializată în recuperarea compensaţiilor a pus sechestru pe combustibilul avionului Tarom acuză că sechestrul impus asupra combustibilului aeronavei a fost realizat fără o...

Tragedie în lumea schiului! Tânăra Matilde Lorenzi, speranța Italiei, a decedat în urma unui accident la antrenamente!

Matilde Lorenzi, o tânără și promițătoare schioare italiană, a murit la doar 20 de ani după ce a suferit un accident tragic în timpul...

Izolația termică: ce material este cel mai potrivit pentru proiectul tău?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă