2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSocialAdministrație interactivă la București: 2 milioane de euro pentru proiecte venite de...

Administrație interactivă la București: 2 milioane de euro pentru proiecte venite de la cetățeni

Potrivit proiectului, suma totală destinată bugetării participative în anul 2021 este de 2.000.000 lei.

Începând cu anul 2022, valoarea bugetului va fi de 4 milioane de lei, însă cuantumul propus poate suferi modificări în funcţie de decizia CGMB.

„Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin care ideile şi iniţiativele cetăţenilor Bucureştiului se transformă în proiecte derulate de către administraţia publică locală pentru rezolvarea unor probleme de interes pentru comunitatea locală. Procesul presupune asumarea de către societatea civilă a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii”, se arată în preambulul regulamentului.

Anual, în urma derulării procesului de bugetare participativă, proiectele selectate vor fi cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Bucureşti pentru acel exerciţiu bugetar şi implementate prin grija direcţiilor de specialitate din cadrul PMB sau al instituţiilor subordonate CGMB.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii: mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; amenajare spaţii verzi, amenajare spaţii publice; digitalizare; punere în siguranţă, reabilitare sau restaurare a unor monumente istorice sau a unor componente ale unor ansambluri monument istoric aflate în domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti; protecţia mediului/animalelor; sport.

Proiectul trebuie să fie sau să poată fi asimilat unei investiţii aflate în competenţa PMB sau a instituţiilor subordonate CGMB şi să vizeze un bun administrat de Municipiul Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă