27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialA patra zi de proteste pentru zeci de angajaţi ai Institutului "Marius...

A patra zi de proteste pentru zeci de angajaţi ai Institutului “Marius Nasta”

“S-a primit o notă internă conform căreia fiecare secţie va primi un spor diferenţiat. Vreau să vă spun că noi nu luăm bacilii diferenţiat. Îi înghiţim pe toţi la fel. (…) Pe dispensare, noi avem pacienţi netrataţi, nediagnosticaţi, noi nu ştim dacă ei sunt eliminatori de bacili şi de la noi se face triajul către secţiile de spital. Joi sau vineri vom primi fluturaşii, dar din câte am înţeles, vor fi fără spor”, a explicat una dintre angajatele spitalului.

Aceasta a adăugat că protestele vor continua şi în zilele următoare, precizând că managerul institutului este principalul răspunzător pentru această situaţie.

“Vom continua până când se va reglementa situaţia cu sporurile. Noi suntem o echipă, toţi facem aceeaşi muncă, avem contact toţi cu bolnavii de TBC, HIV sau Hepatita B. Această problemă ar trebui luată, în primul rând, de manager pentru că este ordonator de credite. Ar trebui să managerieze situaţia destul de bine”, a adăugat angajata.

Un alt cadru medical a menţionat că mulţi angajaţi au luat boli de la pacienţi, riscul în care lucrează fiind unul maxim.

“Noi lucrăm într-un risc foarte mare. Eu, de exemplu, am luat acum doi ani de zile, gripă porcină. Pacientul de la care am luat boala a murit. Multre cadre medicale s-au îmbolnăvit de tuberculoză. Eu lucrez în camera de gardă, în prima linie, noi intrăm în contact cu toţi pacienţii. A ne lua sporuri înseamnă să ne iei dreptul la viaţă. Diferenţa s-ar cunoaşte undeva la peste 1.000 de lei la salariu, ceea ce este foarte mult. Pentru noi contează aceşti bani şi nu îi cerem degeaba”, a spus una dintre asistentele spitalului.

Angajaţii Institutului de Pneumofiziologie “Marius Nasta” au protestat, miercuri, pentru a patra oară în ultima săptămână.

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă